http://www.ufuk.nl/detay.asp?id=15906

 

30 Eylül tarihinde Amsterdam’da, World Fashion Center’da düzenlenecek olan sanat fuarına bir Türk kökenli ressam da katılıyor.
 
More Sharing ServicesPaylaş | Share on facebook Share on google Share on twitter Share on print
Karakter Boyutu:  
 
30 Eylül tarihinde Amsterdam’da, World Fashion Center’da düzenlenecek olan sanat fuarına 300 Hollandalı sanatçının yanı sıra tek Türk kökenli sanatçı olarak katılacak olan ressam Sevim Ünal, ‘Kadın ve Kimlik’ teması altında yapmış olduğu figüratif çalışmalarını sergileyecektir. Fuar 30 Eylül tarihinde saat 11:00’de başlayıp 17:30’da son bulacaktır.
 
Tarih: 30 Eylül 2012
Yer: World Fashion Centre / Beursplaza
Adres: Koningin Wilhelminaplein 13 1062 HH Amsterdam
 
Ressam Sevim Ünal kimdir?
 
1992 yılında Türkiyede MSÜ’de Resim dalında sanat eğitimini tamamladıktan sonra Belçika-Antwerpen’e yerleşti.
 
Aynı yıl LBC dil okuluna Ingilizce ve Hollandaca ögrenmek üzere girdi.
Berchem Güzel Sanatlar akademisi resim atölyesinde eğitime devam etti. 
Belçika’da ilk Türk Tiyatrosu olan Sesimiz tiyatrosunu 1999 yılında kurdu ve bir çok oyun yazıp, taninmis Belçikalı ve Hollandalı sanatçılarla yönetti. Bu sekilde 10 yıl boyunca Belcikada Turk tiyatrosunun öncülüğünü yapti. On yıllık çetrefilli ve yoğun giden tiyatro hayatına asıl mesleği olan ressamlığa dönmek üzere ara vermeye karar verdi.
2002 yılında UFSIA (Antwerpen Üniversitesinde) dil ve memurluk eğitimi aldı. 
Bu eğitimden dolayı farklı firmalarda çalıştı fakat sanat sevdası ağır bastığından ayrıldı.
2006 yılında hobbi amaçlı olarak OBELIX sanat evinde heykel çalışmalaına katıldı. 
Yaptığı çalışmalar hocası tarafından çok basarılı bulundu ve heykeltraşlık eğitimi almak üzere hocası tarafından Güzel Sanatlar’da heykel üzerine eğitim alması için yönlendirildi.
 
2007 yılında Antwerpen Güzel Sanatlar Akademisinde heykelraşlık bölümüne girdi. Daha sonra moderen resim atölyesine de katılarak kendisini resim alanında daha ileriye taşımaya karar verdi.
 
Akademinin gerçeklestirdigi bir çok sergi projesinde yer aldı. Bunun yanı sıra kendi organize ettiği uluslararası sergilerde Avrupalı bir çok sanatçıyı bir araya getirerek başarılı sergiler organize etti.
2009 yılında farklı ülkelere ait sanat evleri tarafından Türk sanatçısı ünvanıyla bir çok uluslararsı sergiye davet edildi. Aynı yıl Belçikada yayımlanan ‘Başarılı Kadınlarımız’ adlı antolojide yer aldı. 
 
2009-2011 yıllarında Hollandalı Sanatçılar Katalogu’nda bir çok sefer, tek Türk sanatçısı olarak yer aldı. 2010 yılında ArtWorld Sanat Derneğini kurdu ve uluslararası bir çok sergi gerçekleştirdi. 2011 yılında ArtWorld Sanat Galeri’ni açtı.
 
Galeri açilisini Wilrijk Belediyesiyle uluslararası sergi projeleri yaparak başladı.